Välj en sida

Om oss

Det måste sluta byggas med material som brinner som facklor och avger livsfarliga gaser. 2017 dog i Sverige 113 personer på grund av bränder. Vi skall göra vad vi kan för att minska dessa hemska siffror. Ditt hus skall inte ha brännbar isolering om vi får råda. Det är, och har länge varit, fullt möjligt att bygga med material som inte brinner.

Som ni säkert känner till så ska vi göra oss så gott som oljeoberoende inom snar framtid. Det beslutet har fattats inte bara i Paris utan även i Stockholm. Vårt cellglas är en mycket ren naturprodukt som är framställt av 100% returglas.

Vi arbetar för att alla byggnader skall bibehålla sitt ekonomiska värde samt inte belasta miljön mer än absolut nödvändigt.

Hus står ute dygnet om och de skall hålla decennium efter decennium i kyla och fukt. I dessa element ska isoleringsmaterialet kunna verkar utan att vittra sönder eller absorbera fukt eller andra skadliga ämnen. Det ska inte heller skadas av t.ex möss eller myror vare sig under byggtid eller resterande livstid.
Byggnaden skall hålla långt efter att garantitiden gått ut. Isoleringsvärdet för ett isoleringsmaterial skall vara lika högt i framtiden som när huset var nytt, och så blir det med cellglas. Det är inte alla material som klarar detta.

Isoleringsmaterial som fylls av fukt tappar isoleringsvärdet men det är inget man tar hänsyn till när man räknar ut energiberäkningen för hus. Detta är väldigt fel. Lambda-värdet som uttrycker ett isoleringsvärde framtages under några dagar i laboratorium, därefter pratar man aldrig mer om det. Vi vill annat. Vi vill se ett annat sätt att deklarera isoleringsvärdet.

Cellglas har funnits i snart 100 år. Tidigare har cellglas använts främst för exklusiva byggnader eller av speciellt miljömedvetna entusiaster. Det fina med cellglas är att man varken behöver stor börs eller gå i jordskor för att bygga med detta fantastiska material.

Vi verkar för att cellglas ska finnas i så många byggnader som möjligt. Detta genom ett attraktivt pris som gör att alla inser att detta är ett klokt sätt att investera en del av produktionskostnaden på. Även bankerna kommer att miljörabattera sina räntor, detta har redan börjat. Jag för diskussioner med försäkringsbolag om att rabattera premierna om man bygger med material som vare sig kan brinna eller absorbera vatten. Detta är vad vårt företag arbetar för.

Pin It on Pinterest

Hej!

Dela gärna detta…